ΜΕΝΤΟΡΕΣ

< Πίσω στους μέντορες

Κωνσταντίνος Λαλάκος

Maintenance Manager, HALCOR

Ο κ. Κωνσταντίνος Λαλάκος έλαβε το δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου μηχανικού και μηχανικού υπολογιστών από το Δ.Π.Θ. το 1997. Διετέλεσε υποψήφιος διδάκτορας στον τομέα της ρομποτικής στο ίδιο τμήμα με προσωρινό τίτλο διατριβής «Advanced position and velocity control for high speed laser cutting of complex shapes». Μέχρι και το 2001 συμμετείχε σε περισσότερα από 15 ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ, εργάστηκε δε επί 2 χρόνια σαν Honorary Researh Assistant στο University of Liverpool και στην εταιρεία Goodwin Electronics SA. Έχει δημοσιεύσεις σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά και συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια, και αρκετές παρουσίες με ομιλίες του και βραβεύσεις σε forums. Τέλος είναι κάτοχος MSc in Process Industry Business Management, Supply Chain από το University of Warwick, WMG.

Η επαγγελματική του εμπειρία εκτείνεται από την ακαδημαϊκή έρευνα και την ανάπτυξη πρωτότυπου trajectory controlling & planning hardware μέχρι την μελέτη, σχεδίαση, επίβλεψη και εγκατάσταση προηγμένων μηχανημάτων και ρομποτικών εφαρμογών στην βιομηχανία. Στην 20ετή και πλέον πορεία του διετέλεσε project manager, προϊστάμενος συντήρησης, τεχνικός διευθυντής, διευθυντής παραγωγής και manufacturing manager σε μεγάλες πολυεθνικές. Διαχειρίστηκε σειρά έργων βιομηχανικών και κτιριακών εγκαταστάσεων καθώς και projects μεγάλης κλίμακας όπως το integration του SAP στις παραγωγικές μονάδες πολυεθνικής σε 4 χώρες. Επί του παρόντος είναι Διευθυντής συντήρησης και νέων έργων στον τομέα Σωλήνων Χαλκού της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ.

Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας από το 1997 και μέλος του Ι.Μ.Ε.Ε.Ε. (Ίδρυμα Μηχανολόγων και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Ελλάδος).